reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema catalana

(cca 6 porcí)

  • 750 ml mléka
    200 g cukru krystal
    6 žloutků
    3 lžíce pudinkového prášku
    1 citron
    skořice
    hnědý cukr
    máta

na skořicové kroužky:

  • 250 g listového těsta
    100 ml smetany
    skořicový cukr
    hladká mouka na pomoučení

Mléko s trochou skořice, polovinou cukru a nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu. Vmícháme zálivku z pudinkového prášku rozmíchaného v troše zbylého mléka a provaříme. Nakonec ještě přidáme žloutky, které jsme vyšlehali s druhou polovinou cukru a opět přivedeme k varu. Krémem naplníme servírovací misky a necháme vychladit. Povrch poté posypeme hnědým cukrem, chvilku zapečeme v troubě pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta, a ozdobíme. V našem případě plátkem citronu a skořicovými kroužky, případně tyčinkami a mátou.
K přípravě skořicových kroužků potřebujeme listové těsto, které na pomoučeném vále vyválíme, potřeme smetanou, posypeme skořicovým cukrem a dáme zmrazit. Ze zmrzlého těsta pomocí větší a menší formičky vykrojíme kroužky, případně nakrájíme i tenké tyčinky. Obojí pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů 5 – 10 minut dozlatova.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/148-crema-catalana/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.