reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Créme brulee

Ingredience

  • 11 vajec
  • 150 g cukru
  • 1 l smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • Třtinový cukr

V hrnci zahřejeme smetanu a vhodíme do ní vanilková semínka i schránku lusku. Než začne vřít, stáhneme ji z ohně. V míse si mezitím vyšleháme žloutky s cukrem.

Smetanu necháme zchladnout, jinak by se nám s vejci srazila. Nejdříve ji však přecedíme. Poté ji za stálého šlehání přilévámé k vejcím.

Směs nalijeme do formiček a pečeme ve vodní lázni 45 minut na 130 stupňů. Po dopečení posypeme cukrem, který necháme pod grilem zkaramelizovat.

Zdroj: Créme brulee; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2319-creme-brulee/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.