Ingredience
- 11 vajec
- 150 g cukru
- 1 l smetany
- 1 vanilkový lusk
- Třtinový cukr
V hrnci zahřejeme smetanu a vhodíme do ní vanilková semínka i schránku lusku. Než začne vřít, stáhneme ji z ohně. V míse si mezitím vyšleháme žloutky s cukrem.
Smetanu necháme zchladnout, jinak by se nám s vejci srazila. Nejdříve ji však přecedíme. Poté ji za stálého šlehání přilévámé k vejcím.
Směs nalijeme do formiček a pečeme ve vodní lázni 45 minut na 130 stupňů. Po dopečení posypeme cukrem, který necháme pod grilem zkaramelizovat.
Zdroj: Créme brulee; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2319-creme-brulee/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář