- 500 ml smetany
- 4 žloutky
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- jablko
- cukr
- voda
- třtinový cukr
- 4 cl brandy
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme na 90 °C. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme je do zchladlé smetany. Nalijeme do formiček a vaříme v troubě ve vodní lázni při 150 °C asi 45 minut. Necháme zchladnout (nejlépe přes noc). Jablka nakrájíme na kolečka a ponoříme do cukrové vody. Rozprostřeme je na silný plát nebo pečicí papír a sušíme v troubě při 100 °C dokřupava. Vychladlý krém ozdobíme jablky, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme brandy. Plynovou pistolí zkaramelizujeme cukr.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee [On-line 16.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář