reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème brûlée, sladká taštička pâtisserie

Ingredience
crème brûlée:

  • žloutek 6 kusů
  • cukr 150 g
  • vanilkový lusk 2 kusy
  • smetana 600 ml
  • třtinový cukr 5 lžic

sladká taštička pâtisserie:

  • listové těsto 1 kus
  • ovoce dle chuti 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 kus
  • vejce 1 kus

1. Crème brûlée: Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Necháme vychladnout, vyjmeme vanilkový lusk a vmícháme do utřených žloutků. Při tření nám nesmí vzniknout pěna.

2. Směs nalijeme do zapékacích misek a pečeme asi hodinu při 100°C (ve vodní lázni). Krém by neměl zůstat tekutý, avšak ani nesmí zcela ztuhnout. Správná konzistence by měla být třaslavý krém, který necháme vychladnout a ztuhnout až dvanáct hodin.

3. Před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme cukrářskou pistolí nebo jen chvilku pod rozpáleným grilem v troubě, aby vznikla na vrchu zlatavá krustička.

4. Z vyváleného listového těsta si vykrájíme čtverečky, které naplníme ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a vytvoříme taštičky. Pečeme v troubě asi 30 minut při 190°C. Pět minut před koncem pečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a dopečeme do zlatova.

Zdroj: Crème brûlée, sladká taštička pâtisserie; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee-sladka-tasticka-patisserie [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.