reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème brûlée

  • 5 žloutků
  • 50 g moučkového cukru
  • 420 ml šlehačky
  • vanilkový lusk
  • 100 ml plnotučného mléka

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Nalijeme do kastrolku mléko, smetanu, přidáme vanilku a směs zahřejeme. Pozor, nesmí se vařit! Potom metlou zašleháme do vajec. Směs procedíme přes síto, vanilku přepasírujeme, odebereme pěnu a vyhodíme ji.

Krém nalijeme do formiček, které jsme dali do hlubšího plechu, do nějž nalijeme vodu. Měla by sahat asi 1,5 cm pod okraj formičky. Přiklopíme pekáčem nebo hlubokým plechem, aby byly všechny misky zakryté.

V troubě na 160 °C pomalu pečeme 30 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a dáme do lednice. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem, postříkáme rozprašovačem vodou a zkaramelizujeme flambovací pistolí.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee-0 [On-line 22.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.