reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème de caramel se šlehačkou

  • 12% procentní smetana 0 l
  • šlehačka 250 ml
  • krystalový cukr 300 g
  • žloutky 4 kusy
  • agaru 1 lžička

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Trošku karamelu nalijeme lžičkou na dno připravených asi „dvoudeckových“ hrníčků, po zaležení se karamel rozpustí a udělá pěkný přeliv přes krém. Zbytek zkaramelizovaného cukru zalijeme smetanou a vaříme, dokud se vše dokonale nerozpustí. Lžičku agaru rozmícháme v trošce vody a přidáme do smetany s karamelem. Pět minut povaříme. Oddělíme žloutky a promícháme je s 250 ml šlehačky a přidáme do karamelu. Vaříme za neustálého míchání asi 5 min, dokud nezačne karamel tzv. šlemovat. Poté zalijeme připravené hrníčky s karamelem a necháme asi 24 hodin zatuhnout na chladném místě. Karamel pak vydrží i deset dnů. Navrch zdobíme šlehačkou.

 

Zdroj: Crème de caramel se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-de-caramel [On-line 30.4.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.