- 12% procentní smetana 0 l
- šlehačka 250 ml
- krystalový cukr 300 g
- žloutky 4 kusy
- agaru 1 lžička
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Trošku karamelu nalijeme lžičkou na dno připravených asi „dvoudeckových“ hrníčků, po zaležení se karamel rozpustí a udělá pěkný přeliv přes krém. Zbytek zkaramelizovaného cukru zalijeme smetanou a vaříme, dokud se vše dokonale nerozpustí. Lžičku agaru rozmícháme v trošce vody a přidáme do smetany s karamelem. Pět minut povaříme. Oddělíme žloutky a promícháme je s 250 ml šlehačky a přidáme do karamelu. Vaříme za neustálého míchání asi 5 min, dokud nezačne karamel tzv. šlemovat. Poté zalijeme připravené hrníčky s karamelem a necháme asi 24 hodin zatuhnout na chladném místě. Karamel pak vydrží i deset dnů. Navrch zdobíme šlehačkou.
Poslední tip, trik či komentář