Suroviny
- sladká smetana 500 ml
- třtinový cukr 30 g
- cukr 200 g
- žloutek 10 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- maliny 100 g
- čerstvá máta 50 g
Žloutky se 100 g cukru promícháme. Z vanilkového lusku vyndáme střed a vše smícháme se smetanou. Nalejeme do keramických misek a ve vodní lázni pečeme 50 minut při 120 stupních.
Po upečení dáme vychladit. Třtinový cukr s mátou utřeme. Klademe na vychlazené Crèmebrulée.
Ze 100 g cukru připravíme karamel a připravíme ozdoby podle vlastní fantazie.
Zdroj: Crèmebrulée; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cremebrulee [On-line 21.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář