6−8 porcí
Těsto
- 100 g hladké mouky
- 250 ml 33% smetany
- mléko podle potřeby
- vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 žloutky
- přepuštěné máslo
Z uvedených ingrediencí vymícháme hladké těstíčko, které necháme 15 minut odležet. Poté pečeme na přepuštěném másle tenké zlaté palačinky.
Pomerančová omáčka
- 100 g krystalového cukru
- 60 g másla
- 3 pomeranče
- 1 citron
- 3 lžíce likéru Grand Marnier
- 1 kousek celé skořice
- 1 lžíce koňaku
Z jednoho pomeranče vykrájíme segmenty – měsíčky.
Ze dvou pomerančů a jednoho citronu vymačkáme šťávu.
Do pánve vsypeme cukr, který necháme rozpustit, přidáme máslo a citrusovou šťávu, likér, kousek celé skořice a zredukujeme. Do tohoto rozvaru vložíme na ¼ složené palačinky a plátky pomerančů. Otočíme, zakápneme koňakem, oflambujeme a podáváme.
Zdroj: Crêpes suzette; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1437-crepes-suzette/ [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář