reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crostata al limoncello – Citronový krémový dort

  • Dortový korpus (stejný jako Crostata alla frutta):
  • 210 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 3 žloutky
  • 100 g cukru moučka
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1/3 prášku do pečiva

Krém:

  • 6 dl mléka
  • 1 dl likéru Limoncello
  • 100 g cukru
  • 6 žloutků
  • 80 g solamylu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 citron

Těsto:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10 min na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

Krém:
V míse vyšleháme žloutky s cukrem. V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým luskem, který pak odstraníme a mléko pomalu přilíváme k vyšlehané žloutkové směsi. Přidáme citronový likér a solamyl a ve vodní lázni směs důkladně vyšleháme, aby zhoustla a vznikl tak požadovaný krém. Než vychladne, nakrájíme si citron na kolečka, v pánvi rozpustíme trochu cukru s vodou a plátky citronu v pánvi lehce orestujeme – získají zlatavou barvu a díky cukrové vodě mírně zkaramelizují.
Krém nalijeme na dortový korpus a ozdobíme plátky citronu. Zbylou zredukovanou šťávu v pánvi necháme vychladnout a pokapeme jí citronové plátky. Dort necháme v lednici ztuhnout.

Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=784&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.