Suroviny
Na polévku:
- cuketa 750 g
- rajčata 2 ks
- kořenová petržel 2 ks
- slepičí bujon 1 kostka
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- pepř
- lístky bazalky k podávání
Na nočky:
- vejce 1 ks
- strouhaný ementál 3 lžíce
- česnek utřený se solí 2 stroužky
- nasekaná petrželka 1 lžíce
- hrubá mouka 2-3 lžíce
Zeleninu nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce s půl litrem vroucí vody. Přidáme bujon a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme těsto na nočky: smícháme všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny v receptu, až vznikne tužší těsto. Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň, vmícháme olej, osolíme a opepříme a znovu přivedeme k varu. Nočky vykrajujeme lžičkou a zavaříme je do polévky. Necháme chvilku odstát. Ozdobíme nasekanými lístky bazalky, můžeme přidat i slunečnicová semínka.
Zdroj: Cuketová polévka se sýrovými nočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cuketova-polevka-se-syrovymi-nocky [On-line 25.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář