reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chilli con carne, kukuřičný chléb

Suroviny

  • mleté hovězí maso 500 g
  • olej 1 lžíce
  • velká cibule 1 ks
  • červená paprika 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • chilli 1 lžíce
  • sladká mletá paprika 1 lžíce
  • drcený římský kmín 1 lžíce
  • bujon 1 kostka
  • konzervovaná rajčata 400 g
  • sušená majoránka nebo oregano 1/2 lžíce
  • hořká čokoláda 1-2 čtverečky
  • rajčatový protlak 2 lžičky
  • sterilované červené fazole 400 g
  • sůl
  • pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku na kostky centimetr široké, česnek na plátky. Na středním plameni rozpalte olej, přidejte cibuli a pět minut smažte. Přidejte česnek, papriku, chilli, mletou papriku a kmín a stále asi pět minut míchejte. Do základu přidejte maso a úplně je rozdělte. Smažte dalších pět minut, ve výsledku by to mělo být dokřupava osmažené. Bujon rozpustíme ve 300ml horké vody a přilejeme do pánve. Přidáme rajčata, majoránku, sůl, pepř a protlak. Promícháme. Přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas promícháme. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Nakonec přidáme scezené fazole a 10 minut vaříme. Dochutíme dle potřeby. Na závěr přidáme čokoládu a necháme 10 minut

Zdroj: Chilli con carne, kukuřičný chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/chilli-con-carne-kukuricny-chleb  [On-line 25.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.