reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dalešické medové řezy

  • 350 g moučkového cukru
  • 700 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 6 lžic mléka
  •  švestková povidla
  • čokoládová poleva

V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, mléko, med a máslo změklé při pokojové teplotě. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři stejné díly.

Z každého dílu vyválíme 5 mm tenký plát o stejné velikosti, která odpovídá plechům, na kterých budeme pláty péct. Těsto přeneseme na máslem potřený pečicí papír, začistíme okraje a přesuneme na plech. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 15−20 minut dozlatova.

Vychladlé pláty potřeme švestkovými povidly, slepíme, polijeme čokoládovou polevou.

Jakmile čokoláda ztuhne, krájíme řezy ostrým nožem, který namáčíme v horké vodě.

Po každém řezu nůž otřeme papírovým ubrouskem, aby nám případné drobečky, které ulpěly na čepeli, nedělaly na řezu neplechu.

Zdroj: Dalešické medové řezy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1276-dalesicke-medove-rezy/ [On-line 22.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.