Potřebujeme:
- 600 g daňčí plece,
- 100 g kořenové zeleniny na kostky pokrájené,
- 200 g hříbků,
- 200 ml smetany,
- 2 dcl červeného vína,
- 1 lžíci protlaku,
- 2 pl lžíce hladké mouky,
- 2 pl oleje,
- 1 velkou cibuli,
- mrkev, celer ,
- 2 snítky rozmarýnu,
- bobkový list, jalovec,
- máslo,
- sůl a pepř
Do kastrolu dáme olej a cibuli a mrkev s celerem. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme. Maso zalijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme rozmarýn, jalovec a mouku a orestujeme. Protlak a houby a zarestujeme. Zalijeme vínem a necháme dusit doměkka. Do podušeného masa přidáme smetanu, orestované houby a převaříme. Na pánvi podusíme na másle zeleninu, tymián a petržel a přidáme do ragú.
Zdroj: Dančí ragú na houbách; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/danci-ragu-na-houbach-21-10-2014.html [On-line 22.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář