reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dango

Suroviny

  • rýžová mouka 300 g
  • omáčka (mitarashi, teriyaki, možný i javorový sirup)
  • kokoksový cukr 100 g
  • sůl špetka
  • kukuřičný škrob 1 lžička
  • špejle

Přichystáme si hrnec s vodou a dáme ji vařit.
Do mísy nasypeme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, moučkový cukr a sůl. Postupně přidáváme vodu a hněteme, dokud nezačne být těsto dostatečně tvárné. Uděláme z těsta malé knedlíčky.
Jakmile začne voda v hrnci vřít, opatrně vhodíme knedlíčky do vody a po chvilce je opatrně vařečkou od dna oddělíme. Po 2-4 minutách knedlíčky začnou plout na hladinu, necháme je ještě čtyři minuty povařit a pak vodu scedíme.

Zdroj: Dango; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dango  [On-line 04.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.