reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Delikátní pórkový krém

Potřebujeme:

  • 2 pórky
  • 1 brambor
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíci sekané hladkolisté petrželky
  • bílý mletý pepř
  • sůl

Z pórků nakrájíme jejich bílou část na kolečka a dáme zpěnit do hrnce s rozehřátým olejem a máslem, pórkové kroužky nesmí zhnědnout! Do hrnce přidáme kostky oloupaných brambor a zalijeme vývarem. Opatrně přisolíme – záleží na slanosti vývaru. Vaříme mírně půl hodiny. Potom ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do mírně ochlazené polévky vmícháme smetanu. Opět zahřejeme. Opepříme, dosolíme, na povrchu horké polévky můžeme „vykoupat“ lžičku másla, aby polévka měla více hebký povrch, nakonec jemně vmícháme drobně nasekanou petrželku.

Zdroj: Delikátní pórkový krém; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/delikatni-porkovy-krem.html [On-line 03.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.