Suroviny:
- 2 kg telecích kostí
- mrkev
- cibule
- řapíkatý celer
- pórek
- tymián
- bobkový list
- olivový olej
- pár stroužků česneku
- 200 ml červeného vína
- 100 g rajčatového protlaku
- sůl, pepř
Kosti očistíme a propláchneme studenou vodou. Pak je vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme vodou a dáme zapéct na 25 minut do tmava. V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou zeleninu do tmavší barvy. Pak přidáme opečené kosti, tymián, bobkový list a rajský protlak. Zalijeme vínem, necháme ho zcela vyvařit a zalijeme vodou. Zaklopíme a necháme alespoň 4 hodiny vařit. Uvařenou omáčku scedíme a zchladíme.
Zdroj: DEMI GLACE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-2-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář