Potřebujeme:
- listový špenát
- 1 menší cibuli
- 2 stroužky česneku
- malý kelímek sladké smetany
- špetku muškátového oříšku
- černý mletý pepř
- olej
- sůl
Na dip:
- několik lžic jogurtu
- nasekanou pažitku
- worcestr
- citron
- černý pepř
- špetku cukru
- sůl
Nakrájenou cibulku nechejte zesklovatět na oleji, přidejte drobně nasekaný česnek, špenátové listy, sůl, pepř, zalijte troškou smetany, nechte zredukovat a okořeňte muškátem.
Na pažitkový dip smíchejte jogurt, wocester, citronovou šťávu, pepř, sůl a špetku cukru v misce a dochuťte dle vlastního gusta. Pozor, pažitka se vmíchá až nakonec! Přidat můžete ještě misku se směsí strouhaného křenu a jablka.
Zdroj: Dip a špenát; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/spenat-a-dip-k-hovezi-spicce.html [On-line 24.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář