- 4 velká jablka
- 100g cukru krupice
- 1 starší bageta
- 80g másla
- 50g vlašských ořechů
- 2 vejce
- 0,5l mléka
- moučkový cukr na posypání
Jablka oloupeme a vyndáme jadřince, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bagetu také nakrájíme na plátky a namažeme máslem.
Do vytřeného pekáčku (máslem) pokládáme střídavě pečivo a plátky jablek. Vrstvu jablek vždy posypeme ořechy a cukrem.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]
Cukr vložíme do hrnce na plotně a trochu necháme rozehřát až začne karamelizovat, aby se rychleji rozpustil v mléce. Poté právě mléko přidáme a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, nevaříme. Horké vlijeme do připravené mísy s rozšlehanými vajíčky a metličkou vyšleháme do pěny. Pěnou pokryjeme ingredience v pekáčku a dáme do trouby. Pečeme dozlatova.
Upraveno a přidáno přímo do receptu.
jak použiji žloudky
Tento recept je opravdu úžasný.Dávám 1*****.
Vlastními slovy zde:
Cukr vložíme do hrnce na plotně a trochu necháme rozehřát až začne karamelizovat, aby se rychleji rozpustil v mléce. Poté právě mléko přidáme a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, nevaříme. Horké vlijeme do připraveného bílku a metličkou vyšleháme do pěny. Pěnou pokryjeme ingredience v pekáčku a dáme do trouby. Pečeme dozlatova.
A kde je k tomu receptu návod na krém z mléka a vajec?