reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dolce di mele alla valdostana Sladká jablka Valdostana

  • 4 velká jablka
  • 100g cukru krupice
  • 1 starší bageta
  • 80g másla
  • 50g vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 0,5l mléka
  • moučkový cukr na posypání

Jablka oloupeme a vyndáme jadřince, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bagetu také nakrájíme na plátky a namažeme máslem.
Do vytřeného pekáčku (máslem) pokládáme střídavě pečivo a plátky jablek. Vrstvu jablek vždy posypeme ořechy a cukrem.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]

Cukr vložíme do hrnce na plotně a trochu necháme rozehřát až začne karamelizovat, aby se rychleji rozpustil v mléce. Poté právě mléko přidáme a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, nevaříme. Horké vlijeme do připravené mísy s rozšlehanými vajíčky a metličkou vyšleháme do pěny. Pěnou pokryjeme ingredience v pekáčku a dáme do trouby. Pečeme dozlatova.

5 comments to Dolce di mele alla valdostana Sladká jablka Valdostana

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.