Suroviny
Koláč z ricotty:
- najemno nastrouhaný parmazán 40 g
- tymiánové lístky 2 lžíce
- drcené chilli papričky 1/2 lžičky
- sůl
- černý pepř
- olivový olej
- ricotta 200 g
Bageta:
- hladká mouka 500 g
- sušené droždí 7 g
- vařené brambory ve slupce 50 g
- olivový olej 50 ml
- sůl
Bagety: mouku s droždím vložíme do mísy, přidáme nastrouhané brambory, olej a asi 220 ml vody. Vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na pět dílů, rozválíme na válečky a dáme na plech. Několikrát je nařízneme a necháme ještě cca 10 minut kynout. Poté pečeme při 180°C asi 20 minut
Ricottový koláč: smícháme parmazán, tymián, chilli, trošku soli a pepř, tím si vytvoříme parmazánovou strouhanku. Do malé dortové formy potřené olivovým olejem rozetřeme mírně osolenou ricottu. Posypemevrstvou parmazánové strouhanky a pečeme hodinu při 150°C, až strouhanka na povrchu zezlátne. Podáváme s plátky nakrájené a opečené bagety.
Zdroj: Domácí bageta s ricottovým koláčem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-bageta-s-ricottovym-kolacem [On-line 05.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář