reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí bageta s ricottovým koláčem

Suroviny
Koláč z ricotty:

  • najemno nastrouhaný parmazán 40 g
  • tymiánové lístky 2 lžíce
  • drcené chilli papričky 1/2 lžičky
  • sůl
  • černý pepř
  • olivový olej
  • ricotta 200 g

Bageta:

  • hladká mouka 500 g
  • sušené droždí 7 g
  • vařené brambory ve slupce 50 g
  • olivový olej 50 ml
  • sůl

Bagety: mouku s droždím vložíme do mísy, přidáme nastrouhané brambory, olej a asi 220 ml vody. Vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na pět dílů, rozválíme na válečky a dáme na plech. Několikrát je nařízneme a necháme ještě cca 10 minut kynout. Poté pečeme při 180°C asi 20 minut

Ricottový koláč: smícháme parmazán, tymián, chilli, trošku soli a pepř, tím si vytvoříme parmazánovou strouhanku. Do malé dortové formy potřené olivovým olejem rozetřeme mírně osolenou ricottu. Posypemevrstvou parmazánové strouhanky a pečeme hodinu při 150°C, až strouhanka na povrchu zezlátne. Podáváme s plátky nakrájené a opečené bagety.

Zdroj: Domácí bageta s ricottovým koláčem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-bageta-s-ricottovym-kolacem  [On-line 05.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.