reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí bublanina trochu jinak

Suroviny

  • hladká mouka 1 hrnek
  • polohrubá mouka 1 hrnek
  • cukr 1 hrnek
  • vejce 3 ks
  • mléko 1 l
  • olej 2 lžíce
  • puding v prášku 1 ks
  • máslo 1/3
  • kypřící prášek do perníku
  • instantní káva 1,5 lžíce
  • lesní ovoce
  • kiwi
  • želatina
  • čokoládový toping

Polohrubou a hladkou mouku prosejeme společně s půlkou hrnku cukru. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, žloutky přimícháme k moukám a cukru, přidáme mléko, špetku soli, instantní kávu, kypřicí prášek, lžíci oleje a vše pečlivě smícháme. Z bílku si ušleháme tuhý sníh, který poté jemně vmícháme do připraveného těsta. Těsto si vylijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby na 20-30 minut. Zbylé mléko si v hrnci uvedeme do varu, přidáme zbylý cukr a pudink, který si po uvaření necháme vychladnout. Vychladlý pudink smícháme s máslem a uděláme si krém. Ovoce si povaříme společně s želatinou a cukrem. Hotovou bublaninu si nakrájíme a vrstvíme na sebe společně s krémem a ovocem a dáme do lednice vychladnout, při podávání dozdobíme čokoládovým topingem, popř. lísky máty.

Zdroj: Domácí bublanina trochu jinak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-bublanina-trochu-jinak  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.