reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Klasický španělský ptáček se zeleninovou rýží

Suroviny
Španělský ptáček

  • vepřové kotlety 1 kg
  • hřebíček
  • kuřecí párky 5 ks
  • anglická slanina plátky
  • sterilované okurky 3-5 ks podle velikosti
  • vejce 3 ks
  • hořčice

Zeleninová rýže

  • sterilovaný hrášek a kukuřice
  • cibule 1 ks
  • olej 1 lžíce
  • sůl

Španělský ptáček: Vykostěnou vepřovou pečeni (karé) opláchneme, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý kotlet dáme plátky anglické slaniny, uvařená vejce, sterilované okurky a párky, zamotáme a stáhneme špejlí, nebo nití. Ptáčky vložíme do pekáče, orestujeme je na troše oleje ze všech stran a podlijeme trochou vývaru a za občasného hlídání necháme podusit pod pokličkou doměkka, (také můžeme jídlo dodělat v troubě).

Zeleninová rýže: Propranou rýži dáme vařit cca na 30 minut, přidáme oloupanou cibuli, hřebíček, lžíci oleje a sůl. Po uvaření smícháme s okapaným hráškem a kukuřicí.

Nakonec odejmeme asi tři čtvrtiny výpeku, ze kterého uděláme šťávu. Při podáváni dozdobíme dle chuti a nápadu.

Zdroj: Klasický španělský ptáček se zeleninovou rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/klasicky-spanelsky-ptacek-se-zeleninovou-ryzi  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.