reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí chléb s grilovanou oblohou

Chléb z domácí pekárny

  • vlažná voda 270 ml
  • hladká pšeničná mouka 500 g
  • ovesné vločky 100 g
  • lněné semínka 70 g
  • sůl 2 lžičky
  • sušené droždí 7 g

Ozdoba

  • ovesné vločky, lněné, slunečnicové semínko, oříšky

Grilovaná obloha

  • velká cuketa
  • rajčata
  • mozarelly 2 balení
  • olivový olej na potření 50 ml
  • česnek 3 stroužky
  • sůl 1 špetka
  • bazalka na ozdobení

 

Na chléb si zpracujeme těsto ručně, nebo v domácí pekárně. Z dobře vykynutého těsta vytvarujeme veku. Položíme ji na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě 15 minut kynout. Chléb několikrát šikmo nařízneme do centimetrové hloubky a bochník potřeme vodou. Posypeme lněným semínkem a ovesnými vločkami. Troubu předehřejeme na 250°C, vložíme plech s chlebem (pod plech jsme umístili mísu s vodou) a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 200°C. Pečeme ještě asi 40 minut. Chléb také můžeme upéct v domácí pekárně.

Na grilovanou oblohu nakrájíme cuketu na 4 mm tenké plátky. Ty posolíme, potřeme olivovým olejem a dáme do trouby na 15 minut pod gril. Nakrájíme chléb na krajíce, potřeme olivovým směsí olivového oleje a česneku. Krajíce poklademe plátky grilované cukety, rajčat a mozarelly a dáme na 5 minut do trouby zapéct. Na závěr ozdobíme toasty čerstvou bazalkou.

Zdroj: Domácí chléb s grilovanou oblohou; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-chleb-s-grilovanou-oblohou [On-line 27.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.