reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ravioli s vanilkovým krémem a čokoládou

  • polohrubá mouka 420 g
  • 1 vejce
  • stolní olej 3 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • voda 100 ml

Náplň

  • mléko 400 g
  • vanilkový cukr 4 sáčku
  • vanilkový pudink v prášku 1.5 kusů
  • vanilkový lusk – jadérko 1 kus
  • vanilková zmrzlina 4 lžíce

Jahodový salátek

  • čerstvé jahody (podle počtu strávníků)
  • troška jahodové marmelády
  • čokoláda na ozdobení

Z ingrediencí připravíme těsto. To pak rozválíme a vykrojíme skleničkou kolečka, která se následně pokládají na tvořítko na ravioly. Doprostřed se dá náplň a překlopí se, před vařením je vhodné umístit hotové těstoviny do mrazáku, zmrzlé se dávají vařit do vroucí, lehce osolené vody a vaří se asi 8 minut.

Jahodový salátek uděláme nejlépe z čerstvých jahod., Nakrájíme je na kostičky, přidá se k nim jahodová marmeláda a přiměřené množství vody, aby směs lehce tekla a nebyla tuhá. Ravioli se podávají s jahodovým salátkem a můžeme je pokapat čokoládou a ještě dochutit zbylou vanilkovou náplní.

Zdroj: Ravioli s vanilkovým krémem a čokoládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/ravioli-s-vanilkovym-kremem [On-line 25.3.2012]

1 comment to Ravioli s vanilkovým krémem a čokoládou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.