- 0,5 kg hladké mouky
40 g droždí
0,3 l vody
2 lžičky soli
mletý kmín
celý kmín
vlašské ořechy
ocet
Droždí rozmícháme ve troše vody a lehce zahustíme moukou. Moukou ho také zasypeme a dáme do tepla. Až vykyne, opatrně na něj navrstvíme zbytek mouky, sůl, podle chuti mletý a celý kmín, kousky ořechů, pár kapek octa a za postupného přilévání vody hněteme těsto tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Poté ho zakryjeme, a až vykyne, přetužíme ho, znovu necháme vykynout, vytvarujeme z něj bochánek, a až naposledy vykyne, pomašlujeme ho vodou, posypeme celým kmínem a hrubou solí, a dáme zhruba na třičtvrtě hodiny do trouby na 160°C. Po upečení chleba potřeme vodou a křupavá domácí lahůdka je na světě.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/455-domaci-chleb-s-orechy/
Poslední tip, trik či komentář