Ingredience
domácí chléb:
- směs na pečení chleba 1 balení
- bílý jogurt 1 kelímek
- nastrouhané stroužky česneku 2 kusy
- sůl 1 špetka
sýrová roláda se žampiony:
- tvrdý sýr 200 g
- žampion 200 g
- velká cibule 1 kus
- tavený sýr 1 kus
- malý sterilovaný hrášek 1 kus
- sůl 1 špetka
- olej na smažení 1 dávka
- škrobová moučka 1 dávka
- trošku mléka 1 dávka
- druhá roláda se šunkou:
- tvrdý sýr 200 g
- šunka na plátky 100 g
1. Chléb: Do pekárny nalijeme 330 ml vlažné vody, nasypeme chlebovou směs a bílý jogurt, chlebové koření, drcený česnek a pečeme program klasik.
2. Na roládu si usmažíme nakrájenou cibuli a žampiony doměkka, přidáme měkký sýr, hrášek a trošku soli a nakonec zalijeme ve vlažném mléce rozmíchanou škrobovou moučkou. Lehce podusíme a necháme vychladnout.
3. V igelitovém sáčku povaříme tvrdý sýr doměkka, pak rozválíme sýr na placku a potřeme houbovou náplní a zarolujeme.
4. Stejně postupujeme i u druhé rolády, jen na vyválený sýr poklademe šunku a na ní natřeme měkký tavený sýr, který jsme si rozmixovali s nivou. Poklademe proužky červené kapie a zabalíme do rolády a vše dáme nejlépe na několik hodin uležet do lednice. Podáváme s domácím chlebem.
Zdroj: Domácí chléb se sýrovou roládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-chleb-se-syrovou-roladou [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář