Těsto
- brambory 4 kusy
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
Sýrovou omáčka
- sýr brie 80 g
- gorgonzola 80 g
- ementál 80 g
- parmazán 80 g
- mléko dle potřeby 200 ml
- žloutek 1 kus
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky, které nakrájíme na noky velké 3 až 4 cm, které vytvarujeme vidličkou. Uvaříme je v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Sýry nakrájené na větší kousky a necháme je 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme s touto sýrovou omáčkou.
Zdroj: Domácí gnocchi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-gnocchi [On-line 27.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář