reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí gnocchi

Těsto

  • brambory 4 kusy
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka

Sýrovou omáčka

  • sýr brie 80 g
  • gorgonzola 80 g
  • ementál 80 g
  • parmazán 80 g
  • mléko dle potřeby 200 ml
  • žloutek 1 kus

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky, které nakrájíme na noky velké 3 až 4 cm, které vytvarujeme vidličkou. Uvaříme je v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.

Sýry nakrájené na větší kousky a necháme je 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme s touto sýrovou omáčkou.

Zdroj: Domácí gnocchi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-gnocchi [On-line 27.3.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.