Suroviny:
- hovězí mleté maso
- telecí mleté maso
- slanina
- bageta
- salát
- červená paprika
- salátová okurka
- šalotka
- citronová kůra
- limetová šťáva
- citronová šťáva
- jalapenos
- sušené jalapenos
- omáčka chipotle
- hořčice
- šalvěj
- sůl
- pepř
V míse smíchejte oba druhy masa spolu se solí a pepřem. Přidejte nasekanou citronovou kůru, sušené jalapenos, šalvěj, šalotku a slaninu. Vše spojte dohromady.
Na alobal položte plátky slaniny, z masa vytvarujte válečky, položte na slaninu a zabalte. Strany alobalu upevněte, vložte na gril a vedle dejte péct ještě čerstvé jalapenos papričky.
V misce smíchejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, kousek šalotky, chipotle, salátovou okurku zbavenou jádřince, limetovou šťávu, sůl a pepř.
Upečené jalapenos nakrájejte a přidejte k salse. Maso vyndejte z alobalu a nechte ještě chvíli opéct na grilu. Bagetu rozkrojte podélně a nechte také opéct.
Bagetu potřete hořčicí, posypte najemno nakrájeným salátem, který jste pokapali citronovou šťávou, na něj položte opečené maso, na závěr posypte salsou a přiklopte.
Zdroj: DOMÁCÍ HOT DOG S CHIPOTLE SALSOU; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-recepty-z-rozpal-sefe-online [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář