ngredience
- hl. mouka 200 g
- vejce 1 kus
- cukr 70 g
- půl prášku do pečiva 1 dávka
- půl vanilkového cukru 1 dávka
- máslo 80 g
- mléko 1 lžička
- skořice 1 dávka
- jablka 6 kusů
na žmolenku:
- cukr krupice 5 lžic
- polohrubá mouka 5 lžic
- máslo 50 g
Z mléka, vajíčka, cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru, másla a mléka vypracujeme těsto. Vytvarujeme do formy a připravíme žmolenku. Poté rozpálíme pánev a vložíme na šestiny nakrájená oloupaná a vyjádřená jablíčka. Ovoce osmažíme na másle doměkka a přidáme cukr a skořici. Necháme zkaramelizovat a nalijeme na těsto. Poté zasypeme žmolenkou a plátkovými mandlemi. Vložíme do rozehřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 20 – 25 minut. Podáváme s kopečkem vanilkové, skořicové nebo ořechové zmrzliny.
Zdroj: Domácí jablkový koláč s mandlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jablkovy-kolac-s-mandlemi [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář