reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z červené řepy a rukoly

Ingredience
na roládu:

  • mražený špenát 2 balení
  • vejce 3 kusy
  • termizovaný smetanový sýr 250 g
  • pepř a sůl 1 špetka
  • polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
  • uzený losos 200 g

na salát:

  • menší červená řepa 5 kusů
  • rukola 1 svazek
  • sůl s provensálským kořením 1 dávka
  • pepř 1 dávka
  • strouhaný parmezán na ozdobu a dochucení 1 dávka

na zálivku:

  • med 1 lžíce
  • balsamico 1 lžíce
  • olivový olej 1 dávka

Špenátová roláda:
Rozmražený špenát na roládu si smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou. Dochutíme solí a špetkou pepře, rozprostřeme na pečicí papír a zapečeme ve středně rozpálené troubě asi osm minut. Poté vyndáme a na plát rozetřeme termizovaný čerstvý sýr, který poklademe plátky uzeného lososa. Opatrně zarolujeme a v alobale necháme ztuhnout v lednici. Poté krájíme a podáváme s bílým pečivem – např. focacciou.
Salát z červené řepy:
Řepy uvaříme doměkka a oloupeme je. Nakrájíme na tenké plátky, polijeme emulzí z octa balzamico, oleje a medu a podáváme s rukolou a hoblinkami parmazánu.

Zdroj: Salát z červené řepy a rukoly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cervene-repy-rukoly [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.