reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórková polévka

Ingredience

  • pórek 250 g
  • krupička dle potřeby 1 dávka
  • drůbeží nebo zeleninové vývar 1.5 l
  • žloutek 1 kus
  • máslo 3 lžíce
  • brambor 5 kusů
  • šalotka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • nasekané mandle 1 dávka
  • troška smetany (nemusí být) 1 dávka
  • strouhaný parmezán (nemusí být) 1 dávka

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a doměkka (ne dohněda!) na něm osmažíme cibuli a pórek. Mezitím si připravíme vývar – pokud použijeme kostku, rozpustíme ji v horké vodě, lze rozpustit v malém množství vody v mikrovlnné troubě. Jakmile je zelenina dostatečně měkká, zalijeme ji vývarem. Základ na polévku přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a trošku krupičky a vaříme, dokud nezměknou; trvá to asi čtvrt hodiny. Odstavíme, když polévka trochu vychladne, rozmixujeme ji (pokud nemáte výkonný mixér, raději to proveďte po částech). Můžeme do ní zamíchat vejce a vmíchat smetanu, pokud chceme. Dosolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme osmahnutými kolečky pórku nebo pažitkou, sekanými mandličkami, postrouhaným parmezánem.

Zdroj: Pórková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-2 [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.