reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený losos

Ingredience

  • filety z lososa 5 kusů
  • brambory 800 kg
  • mléko dle potřeby 1 dávka
  • smetana 50 g
  • žloutek 1 kus
  • uvařená pohanka 1 hrst
  • červené víno 300 ml
  • omáčka demi glace 1 dávka
  • baby špenát 1 balení
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • citron 1 kus
  • sůl, pepř 1 špetka

Nejprve si připravíme bramborou kaši. Uvaříme osolené brambory doměkka a do scezených brambor přidáme 50 ml smetany, jeden žloutek a vyšleháme kaši. Dle potřeby přidáváme teplé mléko. Do hotové kaše přidáme hrst uvařené pohanky a zamícháme. Poté si připravíme omáčku z červeného vína. Na rozpálenou pánev nalijeme omáčku demi glace a přidáme 300 ml červeného vína a necháme hodně zredukovat za častého míchaní. Můžeme zjemnit smetanou, přidat sůl, pepř, jak kdo má rád. Pět plátků lososa zbavíme kůže, osolíme a vložíme na rozpálenou pánev (na dvě minuty z každé strany). Maso necháme zatáhnout a poté je vložíme do rozpálené trouby na 180 stupňů a necháme tři minuty dopéct. Můžeme dochutit bylinkami (oregano, rozmarýn) – dle chuti. Baby špenát necháme minutu podusit, přidáme česnek, máslo a párkrát v této směsi špenát proházíme a podáváme (nesmí se rozvařit, musí zůstat v listové konzistenci).

Zdroj: Pečený losos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-losos-0 [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.