reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí játrová paštika

Ingredience

  • kuřecí játra 500 g
  • velká cibule 1 kus
  • sádlo 3 lžíce
  • malé máslo 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • tymián 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • brusinky dle chuti 1 dávka
  • bagetky k podávání 5 kusů

Na sádle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. Za stálého smažení přidáme pokrájená játra a opepříme. Necháme 15 minut dusit, poté osolíme a necháme vychladnout. Játra rozmixujeme se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem a trochou smetany. Paštiku dáme do formy nebo do alobalu a necháme dobře odležet a ztuhnout v lednici. Brusinky můžeme přidat rovnou do paštiky, nebo je servírovat vedle.

Zdroj: Domácí játrová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika [On-line 20.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.