Ingredience
- kuřecí játra 500 g
- velká cibule 1 kus
- sádlo 3 lžíce
- malé máslo 1 kus
- česnek 3 stroužky
- tymián 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- smetana ke šlehání 150 ml
- brusinky dle chuti 1 dávka
- bagetky k podávání 5 kusů
Na sádle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. Za stálého smažení přidáme pokrájená játra a opepříme. Necháme 15 minut dusit, poté osolíme a necháme vychladnout. Játra rozmixujeme se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem a trochou smetany. Paštiku dáme do formy nebo do alobalu a necháme dobře odležet a ztuhnout v lednici. Brusinky můžeme přidat rovnou do paštiky, nebo je servírovat vedle.
Zdroj: Domácí játrová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika [On-line 20.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář