reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Domácí játrová paštika s brusinkami a opečenou bagetkou

Suroviny

  • brandy 4 lžíce
  • sušené brusinky 100 g
  • kuřecí játra 500 g
  • máslo 200+200 g
  • šalotka 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • smetana ke šlehání 4 lžíce
  • sůl
  • pepř

Brusinky vložíme do misky a přilijeme brandy. Promícháme, aby brusinky nasákly alkohol. Necháme v lednici odpočívat minimálně dvě hodiny, lépe přes noc. Těsně před přípravou brusinky scedíme a necháme je i brandy stranou. Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla a osmahneme dozlatova šalotku, nakrájenou nadrobno. Přidáme česnek, který jsme si rozmáčkli plochou hranou nože, a v pánvi minutu opékáme. Přidáme játra a opečeme je dohněda, těsně před koncem restování k nim přilijeme brandy a necháme ji částečně odpařit. Játra poté rozmixujeme dohladka. Přidáme zbylé rozpuštěné máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vše znovu pořádně rozmixujeme.

Do hotové paštiky zamícháme brusinky, rozdělíme do malých misek a uhladíme povrch. V kastrůlku rozpustíme máslo na zalití paštikya přelijeme jím vršek každé porce. Necháme ztuhnout v lednici.

Zdroj: Domácí játrová paštika s brusinkami a opečenou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-jatrova-pastika-s-brusinkami-opecenou-bagetkou  [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.