Potřebujeme:
- ¼ kg vepřového srdce,
- ½ kg vepřových jater,
- ½ kg bůčku,
- ½ kg plecka,
- ¼ kg špeku,
- masový vývar,
- mleté nové koření,
- majoránku, tymián,
- střívka,
- pepř, sůl
Zelný salát:
- zelí,
- křen,
- ocet,
- cukr,sůl
Vařené srdce semeleme se syrovým masem, přidáme špek na kostičky, nové koření, 2 lžíce tymiánu a majoránky, pepř a sůl. Naplníme střívko, rozdělíme na klobásky a vaříme na 90 °C 45 minut.
Na mlýnku nakrouháme zelí, křen, osolíme, přidáme ocet a cukr, promícháme. Podáváme ke klobáskám.
Zdroj:Domácí játrové klobásky; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/domaci-jatrove-klobasky.htmll [On-line 11.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář