Ingredience
- králík 1 kus
- olej 1 dávka
- sójová omáčka 2 lžíce
- škrobová moučka 1 lžíce
- cibule 3 kusy
- česnek 1 palička
- červená paprika 2 kusy
- žlutá paprika 2 kusy
- pórek 2 kusy
- hořčice 1 lžíce
- koření na čínu 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Králíka si vykostíme a maso si nakrájíme na menší kostky. Osolíme, přidáme koření, česnek, sójovou omáčku, hořčici, vše promícháme a necháme uležet den v lednici.
2. Marinované maso si vyklopíme do pečicí mísy, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, pórek a necháme péct v troubě při 200 stupních jednu hodinu.
3. Nakonec zalijeme rozmíchanou škrobovou moučku s vodou a krátce povaříme.
4. Brambory omyjeme, pokrájíme podélně, poklademe na vymaštěný plech. Posolíme a upečeme při teplotě 200 stupňů asi 30 minut.
Zdroj: Domácí králík à la china; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kralik-la-china [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář