reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí krtkův kopeček

  • hladká mouka 320 g
  • cukr 180 g
  • vejce 3 kusy
  • kakao 3 lžíce
  • olej 200 ml
  • mléko 200 ml
  • prášek do pečiva 1 balení

Krém

  • tvaroh v kostce 250 g
  • zakyslá smetana 400 g
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • čokoláda na vaření 100 g
  • vanilkový cukr 1 balení
  • uvařený vanilkový pudink 1 dávka
  • banány 4 kusy
  • mléko 250 ml
  • cukr 4 lžíce
  • vanilkový pudink 1.5 balení

Nejdříve hustý pudink dle návodu uvaříme  a necháme ho vychladnout.

Na těsto oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160 °C asi na půlhodinku.

Na krém stracciatella v míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.

Když je těsto upečené a vychladlé, na vrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. (Aby nám šlo snáze dlabání.) Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme do misky a dno buchty vyskládáme podélně nakrájenými banány. Na ně rozetřeme krém, na jehož povrch rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v chladu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-krtkuv-kopecek [On-line 27.12.2011]

loading...

1 comment to Domácí krtkův kopeček

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


7 − tři =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.