- hladká mouka 320 g
- cukr 180 g
- vejce 3 kusy
- kakao 3 lžíce
- olej 200 ml
- mléko 200 ml
- prášek do pečiva 1 balení
Krém
- tvaroh v kostce 250 g
- zakyslá smetana 400 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- čokoláda na vaření 100 g
- vanilkový cukr 1 balení
- uvařený vanilkový pudink 1 dávka
- banány 4 kusy
- mléko 250 ml
- cukr 4 lžíce
- vanilkový pudink 1.5 balení
Nejdříve hustý pudink dle návodu uvaříme a necháme ho vychladnout.
Na těsto oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160 °C asi na půlhodinku.
Na krém stracciatella v míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.
Když je těsto upečené a vychladlé, na vrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. (Aby nám šlo snáze dlabání.) Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme do misky a dno buchty vyskládáme podélně nakrájenými banány. Na ně rozetřeme krém, na jehož povrch rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v chladu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-krtkuv-kopecek [On-line 27.12.2011]
PRO LENKU3
PRO LENKU