Ingredience
- máslo 100 g
- vejce 2 kusy
- mléko 200 ml
- jablka 300 g
- cukr 100 g
- skořice 5 g
- ořechy 1 hrst
- rozinky 1 hrst
- kokos 1 hrst
- polohrubá mouka 500 g
- kvasnice 5 g
- povidla nebo amrmeláda do buchet 1 dávka
Z mouky, mléka, jednoho vejce, polovičního množství másla, trošky cukru a kvasnic uděláme těsto a necháme ho kynout asi hodinu. Rozdělíme ho na poloviny. Z půlky vyválíme plát(y), na který(á) nastrouháme jablka. Přidáme cukr, skořici, rozinky, kokos nebo ořechy. Pokapeme rozpuštěným zbytkem másla. Zabalíme do závinu a potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme upéct dozlatova asi na půl hodiny do trouby
2. Z druhé půlky těsta tvoříme buchty, které plníme povidly, oblíbenou marmeládou, ovocem nebo tvarohem.
Zdroj: Domácí kynutý štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kynuty-strudl [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář