reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí kynutý štrůdl

Ingredience

  • máslo 100 g
  • vejce 2 kusy
  • mléko 200 ml
  • jablka 300 g
  • cukr 100 g
  • skořice 5 g
  • ořechy 1 hrst
  • rozinky 1 hrst
  • kokos 1 hrst
  • polohrubá mouka 500 g
  • kvasnice 5 g
  • povidla nebo amrmeláda do buchet 1 dávka

Z mouky, mléka, jednoho vejce, polovičního množství másla, trošky cukru a kvasnic uděláme těsto a necháme ho kynout asi hodinu. Rozdělíme ho na poloviny. Z půlky vyválíme plát(y), na který(á) nastrouháme jablka. Přidáme cukr, skořici, rozinky, kokos nebo ořechy. Pokapeme rozpuštěným zbytkem másla. Zabalíme do závinu a potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme upéct dozlatova asi na půl hodiny do trouby

2. Z druhé půlky těsta tvoříme buchty, které plníme povidly, oblíbenou marmeládou, ovocem nebo tvarohem.

Zdroj: Domácí kynutý štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kynuty-strudl [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.