Suroviny
- oblíbený dresink
Žemle:
- sůl 1 lžička
- hladká mouka 680 g
- cukr 2 lžičky
- droždí 40 g
- mléko 200 ml
- máslo 2 lžíce
Burger:
- kvalitní hovězí maso 300 g
- šmakoun 100 g
- zelenina na oblohu
- sezamová semínka
- oblíbené koření
Žemle: máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny plus 200 ml teplé vody. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na malé žemle, které naskládáme na plech a necháme ještě kynout. Vykynuté pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 200°C zhruba 15 minut.
Kvalitní hovězí maso pomeleme, smícháme s cibulí, šmakounem a kořením a opečeme na střední stupeň propečení na pánvi, grilu nebo v troubě.
Houstičky po upečení rozřízneme, naplníme, obložíme a můžeme podávat s dipem.
Zdroj: Domácí odlehčený hovězí hamburger; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-odlehceny-hovezi-hamburger [On-line 19.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář