Suroviny
- cibule 2 ks
- smetana ke šlehání 1/8 l
- kuřecí játra 250 g
- máslo 20 g
- máslo 30 g
- želatina 4 plátky
- žloutek 1 ks
- hruška 1 ks
- sůl
- pepř
- vlašské ořechy 20 g
Játra musíme umýt, očistit od blanek a nakrájet na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, v pánvi orestujeme na másle cibuli a játra asi pět minut. Poté stáhneme oheň a restujeme dalších pět minut a přidáme ořechy.
Namočíme želatinu asi na 10 minut do studené vody, poté ji vymačkáme a se zbytkem másla a žloutkem ji přidáme k játrům a rozmixujeme.
Ušleháme smetanu a vmícháme ji do játrové směsi, ochutíme solí a pepřem. Paštiku dáme do mističek a necháme v lednici minimálně hodinu ztuhnout.
Ozdobíme nakrájenou hruškou (zavařeninou), oříškem a brusinkami, podáváme s křupavým chlebem nebo opečenou bagetkou.
Zdroj: Domácí paštika s mandlemi podávaná s brusinkami a křupavým chlebem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-s-mandlemi-podavana-s-brusinkami-krupavym-chlebem [On-line 03.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář