Ingredience
- droždí 20 g
- půl lžičky cukru 1 dávka
- hladká mouka 500 g
- dušená šunka 8 plátků
- sýr 8 plátků
- mléko 3 lžíce
- žloutek 1 dávka
- pesto 1 dávka
- sůl 1 lžička
- rajčatový protlak 1 dávka
- oregano 1 špetka
- parmazán 1 dávka
- voda 250 ml
Postup:
Droždí smíchám s cukrem a 4 lžícemi vlažné vody – necháme vzejít kvásek (cca 15 min.). Mezitím smícháme mouku s 1 lžičkou soli, 250 ml vlažné vody a nakonec i se vzešlým kváskem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme zhruba 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozpracujeme a rozdělíme na dva stejné díly. Každý z dílů rozválíme na kulaté pláty, které pomažeme rajčatovým protlakem. Každý plát rozdělíme na 8 trojúhelníkových dílů. Na každý z dílků položíme polovinu plátku šunky potřeného pestem, dále polovinou plátku sýra a posypeme parmezánem, dochutíme oreganem. Trojúhelníky se stočí ke špičce, potřou se rozšlehaným žloutkem, vyskládají na plech a nechají se ještě chvíli kynout. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
Zdroj: Domácí rohlíčky na italský způsob; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-rohlicky-na-italsky-zpusob [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář