reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí sekaná, šťouchané brambory

Ingredience

  • mleté vepřové maso 1 kg
  • vejce 0 kusů
  • olej 2 lžíce
  • cibule 1 kus
  • hrnek mrkve nakrájené či nastrouhané najemno 1 dávka
  • černé pivo 150 ml
  • housky 2 kusy
  • mléko 250 ml
  • worcesterská omáčka 1 lžíce
  • sůl 2 lžičky
  • půl lžičky mletého pepře 1 dávka
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • drcený kmín 1 lžička
  • česnek 3 stroužky
  • anglická slanina na zabalení šišky 200 g

příloha:

  • brambory 1 kg
  • máslo 3 lžíce
  • cibule 1 kus
  • mléko 150 ml
  • zelená nať či bylinky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Nejprve si osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme mrkev a zvolna opékáme doměkka. Zalijeme pivem a vaříme asi pět minut, než se pivo zredukuje.

2. V míse namočíme na deset minut nakrájené housky do mléka. Pak vymačkáme přebytečné mléko a přidáme je k vychladlé zelenině.

3. Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, drcený česnek, worcester a koření. Přidáme zeleninu s houskou, promícháme a zformujeme šišku. Příliš neuplácáváme. Celou sekanou zabalíme do plátků slaniny a pečeme na 170 °C asi 45 min.

4. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Mezitím si osmažíme cibulku na másle do zlatova. Zalijeme mlékem, osolíme a přidáme nať, petrželku či bylinky. To vše vlijeme na brambory a rozšťoucháme.

Zdroj: Domácí sekaná, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-sekana-stouchane-brambory [On-line 12.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.