reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí šunka

Suroviny:

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 100 ml vody
  • 25 g rychlosoli

Ve vodě rozpustíme rychlosůl a pomocí injekční stříkačky vpravíme lák do vepřové pečeně. Zakryté maso dáme na dva dny do lednice odležet. Během této doby maso několikrát obrátíme.

Odleželé maso vložíme do šunkové formy, dobře uzavřeme a vložíme do vodní lázně. Prvních 5 minut zaváříme při 100 °C, poté zchladíme na 85 °C a dusíme 1 hodinu.

Dušenou šunku ještě ve formě zchladíme a ponecháme 5−10 hodin v lednici. Po této době je šunka připravená k servírování.

Zdroj: Domácí šunka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1699-domaci-sunka/  [On-line 23.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.