Suroviny
- kuřecí prsa 850 g
- kari 4 lžičky
- praganda (nakládací řeznická sůl) 26 g
- máslo
- ledová voda 250 g
- směs na domácí chléb 500 g
- máslo
- olivový olej 1 lžička
- čerstvé bylinky
Kuřecí (možno i vepřovou kýtu) nakrájíme na kostky přibližně 1,5 cm velké. Maso okořeníme a vložíme do robotu, přidáme pragandu a trošku vody a necháme lehce míchat na nejpomalejší rychlost tak, aby došlo k porušení svaloviny, což je nutné proto, aby se maso správně spojilo. Mícháme minimálně 30 minut. Nesmí se začít tvořit bílá pěna. Pokud ano, robot zastavíme a směs necháme chvíli stát. Dáme do formy a táhneme dvě hodiny ve vodě při teplotě vody 75-80°C. Poté formu lehce domáčkneme a necháme vychladit v lednici do druhého dne. Podáváme s domácím chlebem a dobrým bylinkovým máslem.
Zdroj: Domácí šunka s chlebem a bylinkovým máslem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-sunka-s-chlebem-bylinkovym-maslem [On-line 27.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář