reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí šunka s chlebem a bylinkovým máslem

Suroviny

  • kuřecí prsa 850 g
  • kari 4 lžičky
  • praganda (nakládací řeznická sůl) 26 g
  • máslo
  • ledová voda 250 g
  • směs na domácí chléb 500 g
  • máslo
  • olivový olej 1 lžička
  • čerstvé bylinky

Kuřecí (možno i vepřovou kýtu) nakrájíme na kostky přibližně 1,5 cm velké. Maso okořeníme a vložíme do robotu, přidáme pragandu a trošku vody a necháme lehce míchat na nejpomalejší rychlost tak, aby došlo k porušení svaloviny, což je nutné proto, aby se maso správně spojilo. Mícháme minimálně 30 minut. Nesmí se začít tvořit bílá pěna. Pokud ano, robot zastavíme a směs necháme chvíli stát. Dáme do formy a táhneme dvě hodiny ve vodě při teplotě vody 75-80°C. Poté formu lehce domáčkneme a necháme vychladit v lednici do druhého dne. Podáváme s domácím chlebem a dobrým bylinkovým máslem.

Zdroj: Domácí šunka s chlebem a bylinkovým máslem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-sunka-s-chlebem-bylinkovym-maslem  [On-line 27.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.