Ingredience:
(Korpus do formy o průměru 23 cm)
- 6 středně velkých vajec
- 2 lžíce horké vody
- 6 vrchovatých lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 3 zarovnané lžíce kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
Pařížská šlehačka:
- 2 dl smetany ke šlehání (31%)
- 10 dkg mléčné čokolády
Bílá šlehačka:
- 4 dl smetany ke šlehání (31%)
- 2 ztužovače šlehačky
- cukr krystal podle chuti
Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C– pečeme kolem 30 minut.Hotový korpus necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Za stálého míchání vše svaříme,a až šlehačka vychladne, dáme ji do lednice. Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávat ztužovač).
Bílá šlehačka: Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač. Podle chuti během šlehání osladíme.
Korpus na Harlekýn se prý nemá půlit, ale Mirka ho rozpůlila a namazala šlehačkou i uvnitř. Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou, posypeme čokoládovými hoblinkami a podáváme vychlazené z lednice.
Zdroj: Dort Harlekýn; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dort-harlekyn [On-line 15.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář