reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dort Harlekýn

Ingredience:

(Korpus do formy o průměru 23 cm)

  • 6 středně velkých vajec
  • 2 lžíce horké vody
  • 6 vrchovatých lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 zarovnané lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky

Pařížská šlehačka:

  • 2 dl smetany ke šlehání (31%)
  • 10 dkg mléčné čokolády

Bílá šlehačka:

  • 4 dl smetany ke šlehání (31%)
  • 2 ztužovače šlehačky
  • cukr krystal podle chuti

Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C– pečeme kolem 30 minut.Hotový korpus necháme vychladnout.

Pařížská šlehačka: Za stálého míchání vše svaříme,a až šlehačka vychladne, dáme ji do lednice. Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávat ztužovač).

Bílá šlehačka: Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač. Podle chuti během šlehání osladíme.

Korpus na Harlekýn se prý nemá půlit, ale Mirka ho rozpůlila a namazala šlehačkou i uvnitř. Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou, posypeme čokoládovými hoblinkami a podáváme vychlazené z lednice.

Zdroj: Dort Harlekýn; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dort-harlekyn [On-line 15.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.