- máslo 1 lžička
- vejce 2 kusy
- hladká mouka 150 g
- kořenová zelenina do polévky: 2 mrkve, kousek celeru, petržel, cibule
- pažitka, petrželka 1 hrst
- sůl 1 špetka
- kmín 1 špetka
- zeleninový bujón (nebo použijeme zeleninový vývar)
V hrnci necháme rozpustit máslo, na něj pak nasypeme mouku a opražíme ji. Na mouku nalijeme rozklepnutá vajíčka a mícháme, dokud se vajíčka neusmaží. Na směs nalijeme studenou vodu a vzniklé „drchlance“ rozmícháme vařečkou. Polévku osolíme a dáme do ní kmín. Pak stačí uvařit připravenou a na kostičky nakrájenou zeleninu, popřípadě ještě dochutit a polévka je hotová. Podáváme ozdobené pažitkou nebo petrželkou.
Zdroj: Drchlancová polévka ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drchlancova-polevka [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář