reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drchlancová polévka

  • máslo 1 lžička
  • vejce 2 kusy
  • hladká mouka 150 g
  • kořenová zelenina do polévky: 2 mrkve, kousek celeru, petržel, cibule
  • pažitka, petrželka 1 hrst
  • sůl 1 špetka
  • kmín 1 špetka
  • zeleninový bujón (nebo použijeme zeleninový vývar)

V hrnci necháme rozpustit máslo, na něj pak nasypeme mouku a opražíme ji. Na mouku nalijeme rozklepnutá vajíčka a mícháme, dokud se vajíčka neusmaží. Na směs nalijeme studenou vodu a vzniklé „drchlance“ rozmícháme vařečkou. Polévku osolíme a dáme do ní kmín. Pak stačí uvařit připravenou a na kostičky nakrájenou zeleninu, popřípadě ještě dochutit a polévka je hotová. Podáváme ozdobené pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: Drchlancová polévka ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drchlancova-polevka [On-line 7.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.